Cognitive Behavioral Therapy)-CBT) או בעברית - טיפול קוגניטיבי התנהגותי, הוא טיפול פסיכולוגי המבוסס על שילוב של רעיונות מהטיפול ההתנהגותי והטיפול הקוגניטיבי.
לפי הגישה הקוגנטיבית (הכרנית), על מנת ליצור שינוי אצל המטופל יש צורך בשינוי בתפישת המציאות שלו. הגישה ההתנהגותית מבוססת על כך שיש ליצור שינוי בהתנהגות המטופל ולכן יש צורך גם בלמידה ותרגול של התנהגויות חדשות. טיפול CBT המשלב שתי גישות אלו,CBT הוכח כיעיל בטיפול בהפרעות חרדה שונות, בדיכאון, בהפרעות אכילה ועוד.
ה- CBT מתמקד בעיקר ב"כאן ועכשיו", בשונה מהתמקדות באירועי עבר וניתוח משמעותם כפי שנהוג בטיפול הדינמי. המטרה היא לעזור בפיתוח דפוסים בריאים דרך תרגול, ולסייע למטופל לזהות ולהשתחרר מעוותי חשיבה, פרשנות שאינה יעילה, הימנעות וכדומה.
על פי שיטה זו, המטופל הוא שותף מלא לתהליך הטיפולי וההחלטות על מטרות הטיפול, הקצב שלו ומסלול ההתקדמות הרצוי, נעשות באחריות ובהסכמה משותפות בינו לבין המטפל.
גישה זו מתאימה במיוחד לטיפול במצבי חרדה, כגון: חרדת מבחנים, חרדה חברתית, פחדים ופוביות שונות, וכן במצבים של הימנעות, מחשבות טורדניות, פוסט טראומה, OCD ועוד.